141025

Hela eftermiddagen spenderades i stallet, i äkta stalltjänst-anda.
Jag red Kopur och Saela. Började med Kopur, vi red ut (runt byn som vanligt). Tänkte jobba ganska mycket med tölten, eftersom J red igår och hon rider honom som en vanlig ponny. Så idag ville jag jobba med tölten.
Men det gick inte alls bra, han var stel som en planka, gick emot handen, vinglig och allmänt trist. Vet inte vad det var med honom idag, men kul var det inte!
I traven sköt han fram mulen och blev låååång, det enda som egentligen gick bra var galoppen. Där var han lika bra som alltid :)
Han fick iallafall gå ut i hagen någon timme till sedan.
 
Efter att ha tagit in lite hästar som skulle in, och hjälpt till ute hagen bakom stallet där "stockholmskorna" rivit tråden och blivit skärrade, var det Saelas tur. Vi red ett barbackapass på banan med bettlöst micklem.


Det gick också mestadels skit, om jag får säga så. I skritten gick det helt okej, jobbade med mycket bågar och så. Sen tänkte jag tölta men det gick helt åt pipsvängen. Hon sprang ifrån, drog, studsade lite, gick inte att styra och var helt kaos. Inte lika som i somras när hon hade sin period, men verkligen inte rolig heller. 


Det var ganska blött och kladdigt på banan, och varje gång vi red igenom en vattenpöl började hon galoppera, springa ifrån, eller studsa. Hon har aldrig brytt sig om vattenpölar förr så jag fattar inte? Kanske om hon tyckte det kändes äckligt för att hon är nyklippt...?


 
Det är så tråkigt när hon har såna här dagar då det känns som att vi backat hundra steg :( Men samtidigt hjälper det inte att gräva ner sig i att det gick skit idag. Det är bättre att konstatera att idag gick det skit, och imorgon börjar vi om på noll. Inte låta dagens dåliga pass sitta kvar imorgon liksom.
 
Hur som helst, efter en stunds töltarbete (positivt: hon töltar iallafall nu) tog vi en skrittpaus och sedan lite trav, bara åtta och vanliga volter för att jobba ner formen på henne lite. Hon var fortfarande ganska spänd och emot, så det gick väl inte jättebra, men hon släppte iallafall lite. Avslutade med lite skritt och rakriktning innan vi gick in i stallet.
 
Hängde lite i stallet, pratade med E, mockade lite och sådär sen innan det var dags att ta in och fodra igen. Och sedan är det samma sak igen imorgon... Då tänkte jag även släpa med mig mamma ut efter vägen så hon får se hur fin Snuff faktiskt kan vara, när hon inte behöver vara på banan!

Kommentera här: